Buletin de presă 01.06.2009



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger






Acţiune la Borşa

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii borşeni împreună cu jandarmii, au desfăşurat o acţiune cu scopul creşterii gradului de siguranţă a participanţilor la trafic. Au fost controlate 67 de autovehicule şi legitimate 81 de persoane. Poliţiştii au constatat 24 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2.500 lei. A fost constatată o infracţiune de conducere fără permis şi, de asemenea, a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere.
În cadrul acţiunii, poliţiştii l-au identificat pe băimăreanul GABRIEL G. de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu numere de Italia pe strada Lăzuci. Tânărul avea permisul de conducere anulat din 27.08.2008 pentru comiterea unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane. Acum el s-a ales cu un nou dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Mandat executat de poliţiştii de la Biroul Urmăriri

În cadrul unei acţiuni desfăşurate sâmbătă seara, poliţiştii de la Biroul Urmăriri l-au identificat şi depus în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pe MARIUS L. de 37 de ani, din Baia Mare. Bărbatul era condamnat la un an închisoare pentru comiterea de infracţiuni rutiere. El îşi va executa pedeapsa în Penitenciar.

Suspecţi de furt identificaţi de poliţiştii din Baia Sprie

Duminică, în jurul orei 17.15, o patrulă ce efectua serviciul pe str. G.Coşbuc din Baia Sprie, s-a sesizat din oficiu că trei indivizi încărcau într-o autoutilitară bunuri suspecte a fi furate. Poliţiştii i-au identificat: IOAN L. de 22 ani, AUGUSTIN V. de 22 de ani şi CIPRIAN G. de 24 de ani, din Baia Sprie. Poliţiştii au stabilit că cei trei au sustras din incinta Flotaţiei Baia Sprie 6 uşi metalice pe care intenţionau să le valorifice. Prejudiciul în valoare de 1.500 lei a fost recuperat şi restituit unităţii păgubite. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Reclamaţie furt

Un cetăţean s-a prezentat la Poliţie şi a reclamat că, în seara zilei de 30 mai a fost vizitat de verişoara sa şi prietenul acesteia ALEXANDRU B. de 28 de ani, din comuna Apa, jud. Satu Mare. În urma unor discuţii contradictorii pe seama unor datorii băneşti, ALEXANDRU i-a luat de pe masă un laptop în valoare de 3.000 lei. La plecare, ALEXANDRU i-a spus reclamantului, că îi va restitui laptop-ul în momentul în care îi va achita datoriile care le are faţă de el. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili în ce împrejurări a fost comisă fapta şi în funcţie de rezultatul acestora vor lua măsuri.

De la neînţelegeri privind locul de păşunat - la agresiune

Poliţiştii din Poienile Izei au fost sesizaţi că doi bărbaţi ar fi fost agresaţi de un altul din cauza unor neînţelegeri privind locul de păşunat al oilor. Gheorghe G. de 56 de ani din Şieu şi Petru B. de 63 de ani din Poienile Izei se aflau sâmbătă cu oile la păşunat în locul numit „La Carieră”. Pentru că nu s-au înţeles privind locul de păşunat, s-au certat cu Mihai T. de 58 de ani din aceeaşi localitate. Acesta din urmă i-a lovit pe primii doi cu o bâtă, astfel că părţile vătămate au fost transportate la spital. Petru B. a rămas internat sub supraveghere la spital. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a comis fapta şi în funcţie de concluziile medicului legist vor lua măsuri.

Evenimente rutiere

La Moisei
Vineri, la ora 07.30, pe D.N.18, s-a produs un eveniment rutier. DANIEL C. de 27 de ani, din Moisei, conducea un autoturism proprietate personală spre Borşa. A virat la stânga în zonă marcată cu linie continuă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de către VIOREL M. de 30 de ani, din Vişeu de Sus. În urma impactului, DANIEL C. şi o pasageră din autoturismul condus de acesta au suferit vătămări corporale, iar maşinile au fost avariate.

La Recea
Băimăreanul MIRCEA P. de 37 de ani, conducea vineri dimineaţa pe D.N.58 un autoturism înmatriculat în Maramureş. Nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers şi a lovit din spate un autoturism condus în aceeaşi direcţie de către IULIANA B. de 35 de ani, din Finteuşu Mic. Băimăreanul MIRCEA P. a părăsit locul accidentului şi s-a prezentat la Poliţie după aproximativ 3 ore. Poliţiştii au constatat că el era sub influenţa alcoolului, motiv pentru care i-au recoltat probe biologice.

La Sighet
Sâmbătă, la ora 14.50, pe str. Independenţei, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi pe fondul consumului de alcool, s-a produs un accident în urma căruia două persoane au fost rănite. ANDREI F. de 30 de ani, din Sighetu Marmaţiei, conducea un moped înregistrat şi nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed. S-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit de carosabil, iar mopedul din inerţie s-a rostogolit şi a intrat în coliziune cu un alt moped condus regulamentar din sens opus de VASILE M. de 42 de ani, din Sighetu Marmaţiei. În urma accidentului ANDREI F. a suferit vătămări corporale grave şi a fost internat la spital. De asemenea, ANUŢA M. de 36 de ani, din Sighetu Marmaţiei, pasageră pe mopedul condus de VASILE M., a fost rănită, însă nu a rămas internată la spital. Poliţiştii au constatat că ANDREI F. era sub influenţa alcoolului cu o valoare de 0,59 mg/l acool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate şi probe biologice.


La Satulung
Sâmbătă, la 19.20, pe D.N. 58, între localităţile Satulung şi Lăpuşel, s-a produs un grav accident rutier. Băimăreanul CĂLIN C. conducea un autoturism dinspre Satulung spre Lăpuşel. Nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism cu numere de Bistriţa condus de ARGHIL B. de 33 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud. În urma accidentului, PETRE H. de 22 de ani, din Baia Mare, pasager în autoturismul condus de CĂLIN C., a decedat. Alte două persoane, respectiv CĂLIN C. şi ALEXANDRU B. de 22 de ani, pasager în autoturismul cu numere de Bistriţa, au suferit vătămări corporale şi au rămas internate la spital. Amândoi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. În urma testării s-a constatat că băimăreanul CĂLIN C. era sub influenţa alcoolului cu o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Medicii i-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Tisa
Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, pe D.N. 18, s-a produs un alt eveniment rutier în localitatea Tisa. DOREL U. de 19 ani, din Rona de Jos, conducea un autoturism spre Sighetu Marmaţiei. Din cauza neatenţiei, în condiţii de vizibilitate redusă, a surprins şi accidentat mortal un biciclist – MIHAI P. de 54 de ani, din Tisa. Acesta se deplasa cu bicicleta pe carosabil în aceeaşi direcţie cu autoturismul. Biciclistul nu purta elemente reflectorizante pe îmbrăcăminte, iar bicicleta nu era echipată corespunzător pentru a se deplasa pe timp de noapte.

La Şugatag
Duminică, la ora 00.10, pe D.N. 18, drum în succesiune de curbe, s-a produs un accident rutier. ONUŢ R. de 23 de ani, din Deseşti, conducea un autoturism cu numere de Bucureşti spre Sighetu Marmaţiei. Nu a adaptat viteza în curbe, în condiţii de vizibilitate redusă şi ploaie torenţială şi a pierdut controlul direcţiei. A ajuns pe contrasens unde a accidentat grav un pieton care se deplasa regulamentar pe marginea din stânga părţii carosabile. În urma impactului, VASILE P. de 21 de ani, din Şugatag – pietonul rănit, a fost internat la spital. Poliţiştii au constatat că ONUŢ R. era sub influenţa alcoolului (0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Baia Sprie
Pe str. Gutinului, s-a produs un accident rutier, duminică, la ora 02.00. ADRIAN S. de 28 de ani, din Baia Sprie, conducea un autoturism dinspre Baia Mare spre Baia Sprie. Nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed şi a intrat în zidul ce aparţine unei societăţi comerciale situată pe strada amintită. Maşina a fost serios avariată şi, de asemenea, a fost distrus grilajul de protecţie al uşii de acces în sediul societăţii. Pentru că cel de la volan mirosea puternic a alcool a fost testat cu aparatul etilotest (0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar apoi a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice.

La Budeşti
Duminică dimineaţa, pe D.N.186B, s-a produs un accident rutier în urma căruia 4 persoane au fost rănite. IOAN H. de 21 de ani, din Budeşti, conducea un autoturism proprietate personală. Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei, a ieşit de pe carosabil şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp din beton de la reţeaua electrică. Conducătorul auto şi alte 3 persoane din autoturism au suferit vătămări corporale.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

La Baia Mare
Un echipaj de poliţie rutieră a identificat, sâmbătă, pe b-dul Independenţei, un microbuz condus de IULIU S. de 26 de ani, din Baia Mare. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că seria înscrisă în certificatul de înmatriculare nu corespunde cu seria ştanţată pe caroseria microbuzului condus de băimărean. Poliţiştii au constatat că seria de pe caroseria microbuzului corespunde aceluiaşi tip de autoutilitară care are însă alte numere de înmatriculare. Prin urmare, conducătorul auto este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La Baia Sprie
Sâmbătă la ora 21.30, poliţiştii au oprit pentru control pe str. Săsar un autoturism înmatriculat în străinătate. La volan se afla LAURENŢIU R. de 23 de ani, din Bucureşti, care nu avea condus de conducere, ba mai mult, era sub influenţa alcoolului (0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat). Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice. El este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au identificat doi bărbaţi care deţineau la domiciliu, fără drept, câte o armă neletală de tir cu aer comprimat

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice i-au identificat pe RADU S. de 40 de ani, din Satu Nou de Jos şi MIHAI P. de 33 de ani, din Sighetu Marmaţiei. Cei doi deţineau, fără drept, un pistol de tir cu aer comprimat calibru 4,5 mm, respectiv o puşcă de tir cu aer comprimat calibru 4,5 mm. Nici unul dintre ei nu este autorizat să deţină şi să folosească arme şi muniţii neletale supuse autorizării şi nici nu au permis de armă. Armele au fost ridicate de poliţişti în vederea expertizării. Suspecţii sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de armă neletală supusă autorizării.

Reclamaţie tâlhărie la Sighet

Un cetăţean a sesizat poliţia duminică seara, că ginerele său Vasile C. de 35 de ani şi sigheteanul Grigore N. de 38 de ani, l-au agresat în timp ce se afla pe str. Nicolae Titulescu. Plecând de la nişte neînţelegeri în legătură cu nişte sume de bani, se pare că cei trei s-au certat şi Mihai R. a fost lovit de către ginerele său Vasile C. şi de către Grigore N. Reclamantul susţine că în urma loviturilor primite ar fi ameţit iar când şi-a revenit a constatat că îi lipseşte suma de 230 lei din buzunar.
Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs evenimentul şi care au fost cauzele şi în funcţie de rezultatul investigaţiilor vor lua măsuri.