CUTREMURATOR - Peste un miliard de persoane sufera de foame la nivel mondial

Foto copil in cautarea hraneiPeste un miliard de locuitori ai planetei sufera de foame, din cauza crizei economice ÅŸi creÅŸterii preturilor la alimente in ultimii trei ani, a declarat joi directorul general al Organizatiei ONU pentru Alimentatie ÅŸi Agricultura (FAO), Jacques Diouf, citat de AFP. 
"In 2009, numarul celor care sufera de foame in lume a crescut cu 105 milioane fata de anul 2008, cifra depaÅŸind in prezent un miliard", precizeaza directorul FAO, inaugurand in Panama cea de-a 31-a conferinta FAO pentru America Latina ÅŸi Caraibe.

Din cei un miliard de oameni care sufera de foame, 642 de milioane traiesc in Asia - Pacific, 265 de milioane in Africa, 42 de milioane in America Latina ÅŸi Caraibe ÅŸi 15 milioane in tarile dezvoltate.

Tarile cele mai afectate de foamete sunt R.D. Congo, Eritreea ÅŸi Haiti. 
Africa este in continuare continentul cel mai afectat de foamete. Directorul FAO a explicat accentuarea problemei in ultimii ani prin diminuarea investitiilor in sectorul agricol, scumpirea alimentelor ÅŸi criza economica.

In tarile in curs de dezvoltare, familiile cheltuiesc pana la 50 la suta din venituri pe alimente, comparativ cu 20 la suta in tarile dezvoltate.

Diouf propune crearea unei "politici mondiale pentru securitatea alimentara", care sa prevada creÅŸterea productiei agricole cu 70 la suta in tarile dezvoltate ÅŸi cu 100 la suta in tarile aflate in curs de dezvoltare.



Sursa: Maramuresul Online

Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii