O noua R E V O L U T I E ??? Hai s-o facem si p'asta...

Umiliti, dupa o viata intreaga de truda, multi dintre ei bolnavi si nemancati cu zilele, pensionarii au iesit pe strazi sa ceara cu voci disperate demisiile premierului si presedintelui.




In Galati si Iasi manifestantii au fortat cat au putut intrarea in prefecturi si s-au luptat de-a dreptul cu jandarmii. Protestele lor s-au lasat cu violente greu de imaginat si in Bucuresti. Au pensii si-a asa mici spun oamenii, iar daca li se mai taie 15 procente din ele, oricum nu mai au nimic de pierdut.

Pensionarii care au pichetat Palatul Cotroceni din Capitala au fortat gardurile de protectie si au ajuns la intrarea in curtea institutiei. Jandarmii au intervenit pentru a-i opri pe protestatari.

Dupa fortarea cordonului de ordine, cei aproximativ 1.000 de protestari au reusit sa ajunga din zona amenajata pentru protest in fata intrarii de la Palatul Cotroceni.

In timpul imbulzelii create, trei pensionari au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce li s-a facut rau.

O delegatie a protestatarilor a fost invitata la discutii de catre reprezentantii Administratiei prezidentiale.

REZULTATELE NEGOCIERILOR:

Protestatarii au iesit nemultumiti de la Cotroceni, spunand ca nu vor pleca pana cand nu sunt anuntati ca autoritatile renunta la reducerea pensiilor.

Presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor "Unirea", Dumitru Cojanu, le-a spus celor aproximativ 500 de protestatari ca delegatia a discutat cu Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al sefului statului, caruia i-au prezentat toate problemele lor. Moment in care cei aflati in fata Palatului Cotroceni au inceput sa huiduie si mai tare.

Desi aveau autorizatie de protest pana la ora 12.00, protestatarii au spus ca vor ramane in continuare acolo.

Protestele din tara:

Protestul spontan al celor aproximativ 60 de pensionari din fata Prefecturii Cluj s-a incheiat fara incidente, dupa ce o delegatie a acestora a avut o intalnire cu prefectul Florin Stamatian.

Aproape 200 de pensionari au protestat in fata Prefecturii Neamt, nemultumiti ca li se vor diminua pensiile, iar la un moment dat au incercat sa forteze intrarea in institutie, insa au fost respinsi de jandarmi.

Aproximativ 100 de pensionari au protestat si la Botosani.

De asemenea, in Dolj, Bistrita, Vrancea si Craiova, cateva sute de oameni au pichetat sediile prefecutrilor.

La Brasov peste 600 de pensionari au scandat in fata Prefecturii.

Peste 300 de pensionari au protestat in fata Palatului Administrativ din Ploiesti, iar patru dintre acestia au avut nevoie de interventia celor de la Ambulanta. Dupa ce au primit primul ajutor varstnicii s-au intors la protest.

Protest a 250 de pensionari s-au imbrancit cu jandarmii pentru a intra in Prefectura, la Iasi.

Liderii pensionarilor nu au reusit sa tina niciun discurs in fata participantilor la miting, vocea acestora fiind acoperita de vacarmul multimii.

La un moment dat, mai multi pensionari au urcat pe treptele Prefecturii incercand sa intre in cladire, insa au fost opriti de jandarmi.

Prefectul a fost tras de haina de catre mai multi pensionari, care i-au reprosat ca pensiile vor scadea cu 15 la suta.

In jurul Prefecturii, au fost plasate importante forte de ordine, intre pensionari si jandarmi avand loc mai multe imbranceli pe toata durata manifestatiei.

Pensionarii au iesit in strada, dupa ce Guvernul a decis reducerea punctului de pensie pentru a diminua cheltuielile bugetare.
Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii