Patron Rădăuţean mutilat de creditori ca în filmele cu mafioţi

• Samuel Artenie, patronul firmei Kolb Trans SRL a ajuns ieri la spital fără un deget şi agresat sexual după ce făcuse o vizită cu o seară înainte unui vicovean care îi împrumutase bani • patronul Artenie pare să fi ajuns în mari încurcături financiare, dar rezista ieri cu stoicism interogatoriului poliţiştilor, spunand că şi-a retezat degetul în timp ce tăia lemne • la Rădăuţi s-a constituit o echipă de anchetă sub comanda IPJ care să clarifice situaţia

Samuel Artenie, un om de afaceri rădăuţean, patron al firmei Kolb Trans SRL din municipiul Rădăuţi a ajuns ieri dimineaţă la spitalul municipal bătut bine, cu mai multe tăieturi pe corp şi, din câte susţin unii apropiaţi ai săi, agresat sexual anal. În plus, degetul mijlociu de la mâna dreaptă îi fusese retezat. Patronul rădăuţean se afla într-o situaţie financiară delicată în ultima vreme, ajungând să împrumute bani din bănci şi de pe la cămătarii din zonă. Unii spun că ar fi avut datorii acumulate de circa patru milioane de euro, din care trei milioane obţinute de la CEC prin descoperiri autorizate de card, în contul angajaţilor, iar încă un milion de euro împrumutaţi de la cămătari. Asupra cuantumului datoriilor lui Samuel Artenie se vor face în perioada următoare verificări, care vor confirma sau nu sumele vehiculate în mediul de afaceri din zona Rădăuţiului.

Cât priveşte necazul pentru care a fost internat ieri la Spitalul Rădăuţi, cei care cunosc situaţia au declarat că Samuel Artenie fusese chemat joi seară la Vicovu de Jos de către unul dintre creditorii săi, un anume “Tomuţă” pe numele adevărat Vasile Coroamă, pentru a discuta în legătură cu banii împrumutaţi, care ar fi fost, funcţie de surse, între 10.000 şi 100.000 de euro. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri cu Samuel Artenie dar este cert faptul că în dimineaţa zilei de vineri, 1 mai, soţia acestuia a fost chemată telefonic să îşi recupereze bărbatul de la Vicov. Plin de sânge, bărbatul a fost dus direct la Spitalul

municipal. În mod ciudat, după ce vreme de mai multe ore, chiar familia victimei a explicat în stânga şi în dreapta că Samuel Artenie a fost victima unor recuperatori cu comportament mafiot, după ce a fost operat, Artenie a explicat, inclusiv poliţiştilor veniţi să elucideze cazul că şi-a retezat degetul pe când tăia nişte lemne.
Poliţiştii nu sunt însă convinşi că victima spune adevărul astfel încât aseară urma să fie convocat un medic legist care să analizeze toate rănile pe care le are pe corp Samuel Artenie şi să se stabilească modul în care au fost produse. Dacă se va confirma că există leziuni produse prin agresiune, poliţia şi parchetul se vor sesiza din oficiu. “Dacă s-a întâmplat aşa ceva este deosebit de grav şi atunci trebuie să se intervină şi să se riposteze pe măsură cu instrumentele legale faţă de cei care au comis astfel de fapte” a declarat comisarul şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei Rădăuţi. Poliţiştii au auzit la rândul lor că Samuel Artenie ar avea datorii pe la bănci şi cămătari, fără a avea dovezi în acest sens. “S-a constituit o echipă de anchetă coordonată direct de IPJ Suceava care continuă cercetările în cauză”, a mai spus comisarul şef Constantin Alistar.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii