Paturi : mamaliga cu jumari

Acest fel de mancare nu poate sa nu-ti aminteasca de vremurile copilariei si bucatele alese ale bunicii.

Ingrediente
1 kg de faina de malai;
250 g de carnati afumati;
150 g de slanina afumata;
1 capatana de usturoi;
200 g de branza de burduf;
400 g de cas dospit, putin uscat;
200 g de smantana;
50 g de pasta de rosii;
10 oua;
100 ml de lapte sau smantana;
1 blid de jumari;
500 g de afumatura de porc tocata;
1 ceapa tocata (bob de orez);
piper, cimbru si boia.

Mod de Preparare Tocana de mamaliga cu jumari
se pune apa cu sare la fiert si se toarna malaiul pentru a pregati mamaliga;
pe fundul ceaunului se intind felii de slanina subtiri, dar bine afumate;
se intinde un strat de mamaliga de aproximativ 1-2 cm;
se prepara un fel de crema din 3 oua batute bine cu lapte si branza de burduf si se toarna peste stratul de mamaliga;
se pune apoi iarasi un strat de mamaliga, se adauga afumatura tocata amestecata cu 2 oua, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi;
urmeaza al treilea strat de mamaliga, de data aceasta acoperit cu carnati taiati felii, amestecati cu cas frecat cu 3 oua;
se asterne si ultimul strat de mamaliga peste care se pun jumarile si casul ras batut cu 2 oua si smantana;
se acopera si se adauga la cuptor, la foc mic, timp de 1 ora, apoi inca 10 minute, fara capac, sa se rumeneasca.

Mod de servire
Se serveste calda.

Sursa: Maramuresul Online


Responsabilitatea pentru continutul comentariilor nu apartine MM Online, ci utilizatorilor care le posteaza.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii